Nøddedeller med kartofler

2
person(er)
30
Sværhedsgrad: 
Nem

Disse nøddedeller kan bruges som middagsret, men er også gode kolde, på et stykke brød.

3 bagekartofler
100 g hvedemel
200 g hasselnødder, finthakkede (evt. i blender)
1 løg, finthakket
salt og peber
5 spsk olivenolie
grøntsagsrester fra ugen (eks gulerødder, selleri, peberfrugt og løg)
1 fed hvidløg, hakket

Kartoflerne skæres i 3-4 stykker og koges i 15 min, køles og rives herefter. De revne kartofler blandes med mel, nødder, løg, salt og peber.

Køl farsen hvis den ikke er helt kold. Form deller og steg i rigeligt olie.

Skær grøntsagerne i tynde skiver og steg dem i lidt olivenolie med et hakket fed hvidløg.

Husk vi ikke er de eneste der elsker nødder, så hvis du har et hasselnøddetræ i haven, så gem lidt til ham med den buskede hale :)