Kanelstænger

3
stk
Sværhedsgrad: 
Almindelig
 
Prøv disse lækre kanelstænger, hvis du rigtig vil forkæle dig selv eller nogen, du holder af. Smagen af creme, kanel og sukker går op i en højere enhed!  
 
Ingredienser:
Dej:
2 dl vand
50 g gær
75 g sukker
½ tsk. salt
50 g margarine, smeltet
450 g hvedemel
 
Fyld:
1 brev pulverkagecreme (f.eks. fra Dr. Oetker eller Maizena)
2½ dl sojamælk*
150 g margarine
190 g brun farin
2 spsk. kanel
 
Evt. flormelis til glasur
 
*Brug ikke mere end 2½ dl, da cremen ellers bliver for tynd.
 
 
Fremgangsmåde: 
Varm vandet, så det er “fingervarmt.” Opløs gæren i vandet. Tilsæt derefter sukker, salt, smeltet margarine og hvedemel.
Ælt dejen godt og sæt den til hævning i 30 minutter. Den skal hæve tildækket et lunt sted.
 
Pisk sojamælk og pulverkagecreme nogle minutter, til det er en tyk masse.
Sæt kagecremen på køl i mindst 20 minutter og pisk den igen, inden den skal bruges.
 
Bland margarine, brun farin og kanel, til det er en ensartet masse.
 
Når dejen er færdig med at hæve, æltes den og deles i tre lige store stykker. Hvert stykke æltes igen og rulles tyndt ud som en aflang firkant, der har samme længde som bagepladen.
 
Dejen smøres først med kanelblandingen og derefter med kagecremen.
 
Efterfølgende rulles dejen sammen på langs og lægges på bagepladen med samlingen nedad. Hver stang skæres næsten helt igennem med 1,5 centimeters mellemrum, og skiverne væltes skiftevis til hver side (se billederne nedenfor).
 
Kanelstængerne skal hæve igen i 30 minutter, og derefter skal de bages ved 200 grader i 10-12 minutter, eller til de er let gyldne.
Når de er afkølede, kan de eksempelvis pyntes med glasur.