Afsløring: Sandheden om angora-uld

21 november, 2013
 
Endnu en undercoverundersøgelse afslører brutal dyremishandling i Asien. Pelsen fra angorakaniner er lang og blød og bruges ofte til uldne sweatre og små tøj-detaljer. På tøj-mærkatet er det ofte beskrevet som angorauld, hvilket kan være misvisende for mange kunder.
 
Et smertens skrig
Undercoverholdet har filmet arbejderne på pelsfarmen, mens de brutalt flår pelsen af kaninernes følsomme hud. Kaninerne skriger i smerte af deres lungers fulde kraft, men der tages ikke hensyn og deres smerte ignoreres. 
 
 
Efter de voldsomme overgreb bliver kaniner smidt halvnøgne tilbage i deres bur. Her forsøger de at udbedre skaden på den ømme og blodige hud. Flere af kaninerne synes dog at være gået i chok og lå livløse på trådnettets bund i de små bure. Kaninerne var henvist til ensomhed, selvom de i naturen socialiserer sig med andre kaniner. Der var heller ingen redekasser, halm eller andet materiale, som kaninerne kunne finde trøst ved at putte sig i og holde de nøgne kroppe varme.
Disse barbariske og skræmmende overgreb finder sted hver tredje måned, når pelsen er groet ud igen.
 
HJÆLP ANIMA MED AT STOPPE DISSE OVERGREB:
 
Mange af angorakaninerne dør indenfor det første år. Hvis de overlever de to til fem år deres pels er brugbar, får de herefter halsen skåret over, så deres kroppe kan sælges.
 
 
Ingen angorauld er dyrevenlig
De fleste kaniner bliver flået, for at bevare pelsens længde. Det er kun få steder i verden at man i stedet klipper pelsen af. Men disse kaniner lider også. 
 
For at kunne klippe pelsen bliver kaninerne spændt fast i deres for/og bagpoter – en rædselsvækkende oplevelse for ethvert byttedyr. I et forsøg på at undslippe, er det næsten uundgåeligt ikke at skade dyrene med de skarpe værktøjer.
 
 
Kina – mishandlingens højborg
Over 90% af al angorauld kommer fra Kina., hvor der ikke findes nogen dyreværnslov, og derfor ingen straf for at mishandle dyr på dyrefarme. Der findes heller ingen regler eller bestemmelser for dyrenes forhold og behandling.
 
Når man køber en sweater, en hat eller andet tilbehør med angorauld, er det derfor meget sandsynligt, at materialet stammer fra Kina, også selvom materialets andre dele er samlet eller produceret andre steder.
 
 
Kaniner er blide, sociale og intelligente dyr med individuelle personligheder, præcis som hunde og katte. Det er forunderligt, at man nogle steder i verden kan finde på at behandle dem dårligt til trods for deres klages skrig. Vil man være helt sikker på ikke at støtte den kinesiske pelsindustri, bør man derfor helt undgå angoraulden.