Angorakaniner pelses levende

15 september, 2016

 

Endnu engang er den brutale pelsning forbundet med produktionen af angorauld blevet udstillet. Nu i Frankrig. Skriv under for et forbud!


Skriv under: Stop angoramishandling i hele Europa

Det er langt fra første gang, at vi har hørt kaninerne skrige, når deres hår brutalt bliver revet ud af dem. Men I Frankrig har man garanteret, at dyrevelfærden er god, og at dyrene ikke lider.

Men en ny undersøgelse viser, at det er langt fra sandheden.

Et undercoverhold har filmet arbejderne på adskillige pelsfarme, mens de brutalt børster pelsen af kaninernes følsomme hud. Kaninerne skriger i smerte af deres lungers fulde kraft, mens arbejderne uhindret fortsætter mishandlingen. I filmen hører vi dem blandt andet sige:

"Jeg har nogle gange måtte bruge to timer på en kanin, som blev revet helt itu!"

Mishandlingen tager normalt mellem 20-45 minutter og foregår over flere dage. 

Sker igen og igen

Hver tredje måned gentages mishandlingen, hvis altså ikke kaninen når at dø af den brutale behandling, før den skal børstes igen 100 dage senere. 

Flere af kaninerne går i chok undervejs, og efter de voldsomme overgreb bliver de smidt halvnøgne tilbage i deres bur.

Mange af dem dør allerede i løbet af de første år, men nogle kaniner lever i burene i 7 år.

Det betyder, at en kanin kan blive flået 25 gange i løbet af sit liv.

Ingen angorauld er dyrevenlig

I Danmark sælger blandt andre IC Company tøj med angorauld fra kaniner, der pelses med børste som vist i filmen. IC Company står bag brands som Tiger of Sweden og By Malene Birger.
 
Pelsen fra angorakaniner er lang og blød og bruges ofte til uldne sweatre og små tøj-detaljer.
 
 
Undgå angorauld
Kaniner er blide, sociale og intelligente dyr med individuelle personligheder, præcis som hunde og katte. Det er foruroligende, at mennesker nogle steder i verden kan finde på at behandle dem så dårligt til trods for deres hjerteskærende skrig.
 
Vil man være helt sikker på ikke at støtte mishandlingen, bør man derfor helt undgå angorauld. Du kan også skrive under for et forbud:
 

Skriv under: Stop angoramishandling i hele Europa