Dyrevenligt læder på vej
Forskere har gennem flere år arbejdet på at udvikle kød dyrket i laboratorier. I år bliver året, hvor et hollandsk team vil præsentere den første burger, der aldrig har været del af et levende dyr. Teknikken er dog stadig så dyr, at der vil gå mange år, før køddet i køledisken er produceret uden dyr har måttet lide for det.
LÆS MERE: KØD UDEN KROP
LÆS MERE: HUNDE UDNYTTES TIL LÆDER
I dag bliver hovedparten af verdens læder produceret i Indien og Brasilien, hvor dyrenes forhold er elendige. I et interview med DanWatch fortalte en chauffør i læderindustrien om dyrenes forhold:
"Jeg køber på kvægmarkeder og kører til slagterier i Kerala, cirka 300 km. herfra. Andre transporterer dyrene 800 km. fra markeder til slagterier," siger Saravan.
"Mine dyr får mad og vand før vi tager afsted. Nogle gange besvimer de alligevel under transporten, men de overlever. De skal overleve, indtil vi når til slagteriet."