Sojabønner vinder innovationspris
Den aarhusianske iværksættervirksomhed, Agger Foods, er med konceptet Soy4You netop kåret som årets mest visionære virksomhed ved InnovationSTORM 2013.
Landets mest visionære virksomhed ligger i Aarhus. Det er en realitet efter årets InnovationSTORM 2013 løb af stablen for få dage siden i København. Den aarhusianske iværksættervirksomhed Agger Foods modtog prisen ’SneSTORM’, som gives til årets mest visionære virksomhed. Prisen blev overrakt af H.K.H. Prinsesse Marie samt uddannelsesminister Morten Østergaard.
"Jeg er utrolig stolt og virkelig lykkelig. Jeg er meget beæret over at modtage denne pris," siger Poul Agger, direktør og grundlægger af Agger Foods.
Løser fødevareudfordring
Agger Foods modtager prisen for sit innovative sojaprodukt Soy4You – et naturprodukt med et ekstremt højt indhold af protein og kostfibre, som kan bruges som et alternativ til kød. Produktet har blandt andet den fordel, at man på det samme dyrkningsareal kan brødføde 30-50 gange så mange mennesker, som man kan med kød. Derudover bruges der 95 procent mindre vand og udledes 90 procent mindre CO2 i produktionsfasen.
Produktet kan dermed være med til at løse nogle af de fødevareudfordringer, som verden vil stå overfor inden for en overskuelig årrække, hvis den nuværende udvikling fortsætter, forklarer Poul Agger.
"Vi bliver flere og flere mennesker på jorden, og vi bliver rigere og rigere. Det betyder, at efterspørgslen efter fødevarer er eksploderet, og den vil fortsætte med at stige. I 2030 har vi brug for to jordkloder, hvis vi skal brødføde alle – med mindre, at vi gør noget," siger han.
"Soy4you er et produkt, der skal ruske op i folk. Det er unikt og aldrig set før, og derfor skal vi ikke kun fokusere på at skabe kendskabsgrad, men derimod have decideret fat i forbrugerne, så de kan lære, hvad produktet indeholder og hvordan det kan bruges hjemme i køkkenet," forklarer han.