Lagkagehuset dropper buræg!
Den landsdækkende bagerkæde Lagkagehuset dropper buræg i alle brød, kager og sandwiches. Virksomheden er gået i gang med at udfase dem, så dens produkter i løbet af 2015 vil blive helt burægfri. Det bekræfter Lagkagehusets administrerende direktør over for Anima.
Fokus på æg i forarbejdede fødevarer
Flere og flere får øjnene op for burhønsenes lidelser, og et stigende antal forbrugere vælger derfor de kontroversielle æg fra. Mange ved dog ikke, at selvom de undgår bakkerne med buræg i supermarkedets kølemontre, så spiser de sandsynligvis stadig ’skjulte’ buræg. De findes nemlig i en lang række forarbejdede fødevarer som f.eks. mayonnaise, is, slik, færdigretter, dressinger og kager.
Anima arbejder med kampagnen Sæt hønen før ægget på at overbevise virksomheder om at droppe buræg i forarbejdede fødevarer. ”Vi er glade for, at vi nu kan skrive endnu en virksomhed på vores burægfri liste. Vi arbejder for, at det skal være nemt for forbrugerne at undgå at støtte de forfærdelige forhold, burhøns lever under, og vi kan med glæde konstatere, at det går den rigtige vej”, siger kampagnechef Lina Lind Christensen.