Historisk sejr - EU forbyder import og salg af kommercielt fangede sælprodukter

05.05. 2009 kunne Anima fejre kulminationen på vores mange års arbejde, der har resulteret i  et historisk fremskridt for dyrevelfærd. Europa-Parlamentet vedtog i formiddag med stemmerne 550 for og 49 mod et forbud mod import- og handel med sælprodukter i EU. Forbuddet er blevet til på baggrund af en skriftlig erklæring fra Europa-Parlamentet fra 2006, en anbefaling fra Europa Rådet samt 9 EU landes intention om at indføre nationale forbud. Ikke mindst efter at have set vores billeder af skadede og mishandlede dyr under jagten.

Intet af dette var sket uden alle jer som har mailet, ringet og talt sælernes sag for politikerne. Sammen har vi reddet tusinder af sælers liv i år og hvert eneste år i fremtiden. Det betaler sig at kæmpe for dyrenes sag og sammen står vi stærkt. Der er mange udfordringer foran os og vi vil bruge dette fremskridt som en løftestang til at kunne hjælpe endnu flere dyr.

Forbuddet anerkender, at kommerciel sæljagt er iboende inhuman og vi l træde i kraft fra 2010.

Forbuddet vil bl.a. betyde, at pelse fra kommerciel sæljagt i lande som Canada, Norge og Namibia ikke længere kan sælges på det europæiske marked. Forbuddet træder i kraft i 2010, inden den næste sæljagt i Canada afvikles.

Efter årtiers kamp har fornuften sejret og et blodigt kapitel i modens historie kan lukkes. EUs sælforbud vil betyde begyndelsen på enden for de grusomme sæljagter med køller, som år efter år er blevet dokumenteret af dyreværnsforeninger” udtaler Animas kampagnechef Joh Vinding og fortsætter. ”Danske MEP’ere der har støttet forbuddet fortjener stor ros for at bruge EUs magt til at skabe en mere human verden. Denne lov er en naturlig forlængelse af forbuddet mod import af hunde- og kattepels og spørgsmålet er om EU ikke bør kigge videre ved at forbyde andre typer inhuman pelsproduktion såsom rævefarme. Et sådant forbud er netop ved at blive vedtaget i Folketinget og disse initiativer viser, at stadig flere får øjnene op for pelsindustriens mørke side.

Mange danske medlemmer af Europa-Parlamentet har støttet arbejdet for sælerne. 

TAK FOR ALT DU HAR GJORT FOR AT STØTTE VORES KAMPAGNE!

Danmark har forbudt rævefarme. Læs alt om baggrunden for loven.
Anima har siden år 2000 arbejdet intensivt på at få stoppet salget af hunde- og kattepels, hvilket har resulteret i handelsforbud i Danmark og EU.
Efter måneders pres er den store modekoncern Inditex endelig kommet til fornuft og har indført en pelsfri politik. Inditex ejer bl.a. Zara og har 2064 butikker i 52 lande.
Kæmpe sejr for pelsdyr: IC Companys pelsfri igen. IC Companys omsætter for over 3 milliarder kr. årligt. De ejer 200 forretninger og deres varemærker sælges i over 9000 forretninger verden over.
Europa-Parlamentet vedtog i formiddag med stemmerne 550 for og 49 mod et forbud mod import- og handel med sælprodukter i EU