Massiv afsløring fra grisefabrikker i Holland
Når du går ind i en grisestald rammer stanken af ammoniak dig i ansigtet som en knyttet næve - det er næsten umuligt at trække vejret derinde uden en gasmaske.
Sådan beskriver en dyreven førstehåndsindtrykket af en moderne grisestald, efter at have åbnet dørene til virkeligheden bag kødproduktionen. I denne stald dokumenterede dyrevennerne syge og tilskadekomne grise - og det er et almindeligt syn kan de konkludere efter at have filmet i smug på 25 hollandske grisefabrikker.
Blandt de undersøgte farme findes nogle af Hollands bedste, farme der praler af høj dyrevelfærd og deres certificerede ordninger. Men selv på disse farme kan dyrevennerne afsløre at der er alvorlige problemer.
Dokumentationen fra farmene viser et højt antal døde smågrise, et faktum der også har været berørt jævnligt herhjemme, hvor dødeligheden blandt smågrise er hele 24%. Den høje dødelighed skyldes at grisebønderne har fremavlet grise til at føde langt flere unger end hvad der er naturligt i deres jagt på øget omsætning. Det faktum har bl.a. ført til at Per Clausen fra Enhedslisten har politianmeldt landbrugstoppen..
Den hollandske undersøgelse illustrerer endnu engang den virkelige pris for frikadeller, flæskesteg og rullepølse - og viser at selv certificeringer ikke er nogen garanti for at dyrene har haft et anstændigt liv.
Du kan gøre en forskel for dyrene ved at vælge en grøn livsstil! Hver gang du spiser et vegetarisk måltid er du med til at reducere efterspørgsel på kød. I løbet af blot 1 år reducerer en person der spiser vegetarisk efterspørgslen på kød svarende til over 50 dyr.