Toprestaurant og foie gras-producent anmeldt for lovovertrædelser

14 December, 2012

 

Afsløring på foie gras-farm
De spanske myndigheder rejser tiltale mod spansk toprestaurant og producent af foie gras.

Organisationen Animal Equality kunne i juli afsløre frygtelige forhold på en foie gras farm i Baskerlandet. Farmen som producerer det kontroversielle produkt, er hovedleverandør til den spanske toprestaurant Mugaritz, som er kåret til verdens tredje bedste restaurant.

ADVARSEL: VOLDSOMME BILLEDER FRA FOIE GRAS-FARMEN

Udover det meget voldsomme billedmateriale, har Animal Equality også foretaget lydoptagelser af ejeren Olga Posse Oliveira. På disse optagelser indrømmer Oliveira at der forekommer lovovertrædelser på farmen, men at myndigheder ser igennem fingrene med disse lovbrud.

Udover overtrædelser vedrørende sundhed og hygiejne, viser afsløringerne at medarbejderne på farmen dræber ænderne, der er ved fuld bevidsthed, med knivstik i nakken. Derefter lader de ænderne bløde til døde.

Mugaritz bekendt med forholdene
Leverne bliver derefter solgt illegalt til kokken på Mugaritz, Andoni Luis Aduriz, som tilbereder foie gras af leverne til sin restaurant. Da Animal Equality konfronterer personalet og kokken på Mugaritz med fakta om farmen hvor deres foie gras kommer fra, forsvarer de denne grusomme praksis og erkender at de er bevidste om forholdene på farmen.

Efter afsløringerne er Baskerlandets forbruger- og sundhedsdepartement gået ind i sagen og har rejst tiltale både mod Mugaritz og foie gras-farmen.