Domino-effekt: Sticks’n’Sushi stopper med foie gras

25 November, 2013

Den gruopvækkende afsløring fra en fransk foie gras producent får nu restauranter på stribe til at droppe den kontroversielle delikatesse. Først melde Thomas Rode ud. at det var slut med foie gras på Kong Hans Kælder. Derefter fulgte  Restaurant Kokkeriet og nu sushi-giganten Sticks’n’Sushi.

Optagelserne fra foie gras producenten viser hvordan ænderne opdrættes på brutal vis bliver tvangsfodret ved at få stukket et metalrør ned gennem halsen, hvorefter maden pumpes ned i fuglen - en meget voldsom og smertefuld proces.

Gås i foie gras produktionen, der bliver tvangsfodret med et rør ned i halsen

Sticks’n’Sushi har har til morgen meddelt Anima at:

Vi har fjernet produktet i vores sortiment og er nu i gang med at revidere og genoptrykke selve menukortet. Derfor eksisterer produktet stadig “på papiret”, men vi har i praksis valgt at erstatte det med grillet kejserhat med trøffelglace og caviar i de to menuer, hvor foie gras indgår – hvilket vi også gør opmærksom på overfor de gæster, der skulle ønske at bestille foie gras.

Sticks’n’Sushis beslutning om at droppe foie gras har ikke alene direkte betydning for mange dyr, men også en enorm signalværdi og viser at kæden tager ansvar. Det tager vi hatten af for", siger kommunikationschef Thorbjørn Schiønning og fortsætter: 

Man skal have et ualmindeligt hårdt hjerte, for at se hvordan foie gras bliver produceret og fortsat kunne sælge skidtet. Vi kommer nu til at fortsætte presset på Superbest og en række gourmetrestauranter som d'Angleterre og Paté Paté, som stadig vælger at lukke øjnene for denne åbenlyse mishandling.

Foie gras produktion har længe været forbudt i Danmark, men det er fortsat lovligt at sælge produkterne. Mange butikker og supermarkeder har dog for længst valgt ikke at sælge foie gras.