Forskere advarer: Reducér kødforbruget

12 March, 2014

FN har udgivet en ny rapport om kødproduktionens effekt på miljøet. Ifølge eksperterne er et areal på størrelse med Brasilien i stor fare for at blive udpint i løbet af få årtier.
 
Robert Howarth er en af forfatterne, og ifølge ham skyldes problemerne verdens glubende appetit på kød. Den nuværende brug af jorden er simpelthen ubæredygtig.
 
“En af vores væsentligste udfordringer er, at vi overforbruger landbrugsjord til at dyrke kød. Vi behøver ikke at blive vegetarer. Men for at kunne brødføde en voksende global befolkning, bliver vi nødt til at reducere vores kødindtag med 60 procent. Det er omkring hvad man spiste i 1940ërne,” siger Howarth.
 
 
 
Spis grønt og stop madspild
Der er flere løsninger. Hvis katastrofen skal afværges, må vi alle tage et ansvar. Vi skal putte mere grønt på vores tallerken, og vi skal stoppe med at spilde mad i samme omfang som i dag.

I rapporten skrives følgende:
 
“En masse naturlige ressourcer, land, næringsstoffer (fx fra gødning) og energi kan reddes ved at formindske madspild.”  (LÆS FN-RAPPORTEN HER)
 
Meget af madspildet drejer sig om kød. Kødproduktion er i dag hverken bæredygtig for dyr eller miljø. Skal det ændre sig, må vi begynde at spise flere vegetariske måltider.