16 virksomheder dropper foie gras
Animas kampagne kaster fortsat gode resultater af sig, og vi kan nu føje 16 navne til listen over foie gras fri firmaer.
Det har igennem mange år været forbudt at producere foie gras i Danmark, men det er desværre stadig lovligt at importere produktet.
På foie gras farme bliver gæs og ænder mishandlet og tvangsfodret på det groveste, hvis de da overhovedet får lov til at overleve det første døgn. Op mod 40 millioner hun-ællinger bliver årligt kværnet ihjel, fordi de ikke vokser i samme tempo som hannerne. Han-ællingerne spærres til gengæld inde i små bure, hvor de bliver tvangsfodret flere gange dagligt med et rør tvunget ned gennem halsen. Og ofte med et helt kilo mad ad gangen.
- Selvom det smager godt, så er det ikke korrekt at spise foie gras. Det er i virkeligheden helt sort/hvidt, siger Nicholas Hansen, der er køkkenchef på Bryggens Spisehus – et af de nye navne på listen. Han opfordrer alle sine kolleger i faget til at tænke sig mere om.
SE HELE LISTEN HER
Anima fører fortsat kampagne for at gøre en ende på salget af foie gras i detailhandlen og på restauranter.
- Vi er glade for at flere og flere reflekterer og finder ud af, om de synes, dyremishandling skal være en del af deres forretningsmodel. Samtidigt arbejder vi for, at der indføres et produktions- og importforbud mod foie gras på EU-plan. Det har vi gjort siden 2005, og vi giver ikke op, forklarer kommunikationschef hos Anima, Thorbjørn Schiønning.
Et af de firmaer der stadig sælger foie gras fra tvangsfodrede og mishandlede ænder er Amazon.com. Hjælp os med at skrive til Amazon her: