Om mig og bloggen
Jeg hedder Mia Sommer, og jeg er mor til tre dejlige børn fra henholdsvis 2008, 2013 og 2014. Jeg har været vegetar det meste af mit liv og veganer siden 2005. Jeg har fravalgt kød, mælk og andre animalske produkter af etiske årsager, men for mig er det også en stor motivation, at jeg ved at spise vegetabilsk passer på mit helbred og klimaet.
Til daglig studerer jeg jura på Københavns Universitet, og min fritid bruger jeg på familieliv, veninder, bøger, fællesspisninger, madlavning, fotografi med mere. Min interesse for madlavning og fotografi har jeg netop valgt at kombinere ved at lave denne madblog. For mig er det en stor fornøjelse at lave lækker mad, og fornøjelsen bliver kun større af at tage flotte billeder af den.
Jeg håber på vise, hvor lækker vegansk mad kan være og på den måde inspirere flere til at leve dyrevenligt og sundt.
Opskrifterne
De fleste af opskrifterne har jeg selv fundet på, og andre har jeg fundet forskellige steder på nettet og gjort veganske. Jeg laver hovedsageligt sund mad, men der skal også være plads til søde fristelser en gang i mellem.
Det er min intention, at opskrifterne skal være lette at lave og indeholde så få “specielle” ingredienser som muligt. Da jeg i sin tid begyndte at lave mad, blev jeg tit overvældet af opskrifter med mange og ukendte ingredienser, hvilket ofte fik mig til at opgive disse opskrifter. Det er derfor mit håb, at mine opskrifter fremstår lette og overskuelige, så kun få opgiver dem. Jeg er ikke selv ekspert i madlavning, og det skal mine læsere heller ikke være for at kunne følge med. Da jeg har børn, vil mange af opskrifterne desuden være børnevenlige og hverdagsagtige, da der ikke altid er tid til at stå længe i køkkenet.