Domino-effekt: Sticks’n’Sushi stopper med foie gras
Der breder sig i disse dage en ren domino-effekt blandt danske restauranter efter Thomas Rode i sidste uge meldte ud, at nu var det slut med foie gras på Kong Hans Kælder. Den gruopvækkende afsløring fra en fransk foie gras producent får nu restauranter på stribe til at droppe den kontroversielle delikatesse. Først var det altså Kong Hans Kælder, dernæst Restaurant Kokkeriet og nu sushi-giganten Sticks’n’Sushi.
Optagelserne fra foie gras farmen viser hvordan ænderne opdrættes på makaber vis og bliver tvangsfodret ved at få stukket et metalrør ned gennem halsen, hvorefter maden pumpes ned i fuglen - en meget voldsom og smertefuld proces.
Sticks’n’Sushi har har til morgen meddelt Anima at:
“Vi har fjernet produktet i vores sortiment og er nu i gang med at revidere og genoptrykke selve menukortet. Derfor eksisterer produktet stadig “på papiret”, men vi har i praksis valgt at erstatte det med grillet kejserhat med trøffelglace og caviar i de to menuer, hvor foie gras indgår – hvilket vi også gør opmærksom på overfor de gæster, der skulle ønske at bestille foie gras.”
“Sticks’n’Sushis beslutning om at droppe foie gras har ikke alene direkte betydning for mange dyr, men også en enorm signalværdi og viser at kæden tager ansvar. Det tager vi hatten af for.” siger kommunikationschef Thorbjørn Schiønning og fortsætter: “Man skal have et ualmindeligt hårdt hjerte, for at se hvordan foie gras bliver produceret og fortsat kunne sælge skidtet. Vi kommer nu til at fortsætte presset på Superbest og en række gourmetrestauranter som d'Angleterre og Paté Paté, som stadig vælger at lukke øjnene for denne åbenlyse mishandling.”
VIL DU VÆRE EN DEL AF DANMARKS MEST EFFEKTIVE ORGANISATION FOR DYR?
BLIV MEDLEM AF ANIMA LIGE NU - VI HAR BRUG FOR DIN STEMME!
Foie gras produktion har længe været forbudt i Danmark, men det er fortsat lovligt at sælge produkterne. Mange butikker og supermarkeder har dog for længst valgt ikke at sælge foie gras. Det gælder bl.a. COOP, Dansk Supermarked og Stormagasinet Salling.