SÅDAN: Gourmet restauranten 'Kokkeriet' dropper foie gras!

23 november, 2013

Siden nye afsløringer af forholdene bag produktionen af foie gras ramte medierne, er der sket fantastiske fremskridt i kampagnen for at stoppe foie gras. Denne gang er det Restaurant Kokkeriet, der tager bladet fra munden.

Thomas Rode, stjernekokken bag Kong Hans Kælder, var den første til at tage konsekvensen af de nye optagelser og efter en massiv opfordring fra Animas medlemmere, valgte koncernen Løgismose, som bl.a. ejer Kong Hans Kælder, helt at fjerne foie gras fra deres sortiment.

I går kunne Anima med glæde konstatere, at også gourmetrestauranten Kokkeriet, hvis unge køkkenchef David Johansen har sørget for, at restauranten kan pryde sig med den eftertragtede Michelin-stjerne, har lyttet til vores opfordring.

- Som I måske har læst eller bemærket, har nogle skuffende nyheder sendt et chok gennem vores branche: Forfærdelige billeder fra en fransk foie gras-producent der viser ænder, som lever under forfærdelig forhold. Foie gras fra fjerkræ som ænder og gæs kan fremstilles på mange måder, og selvom vi aldrig har brugt foie gras fra denne producent, tager vi nu konsekvensen. Vi vil ikke tage nogen chancer, når vi ikke kan være sikre på fremstillingsmetoderne. Derfor vil der ikke blive serveret foie gras på Kokkeriet fra i dag, oplyser restauranten på Facebook.

Ænder i foei gras produktionen, der sidder i små bure

Anima har ført kampagne for at stoppe salget af foie gras i supermarkeder og på restauranter i en årrække, og vi glæder os over at flere og flere nu kigger sig selv dybt i øjnene og mærker efter om dyremishandling hører til i deres brand.