Fyldte portobellosvampe

4
stk
30
Sværhedsgrad: 
Nem

Bagte og fyldte protobellosvampe er en rigtig lækker og delikat spise, der kan bruges som tilbehør og forret - eller som centrum for måltidet.

4 portobellosvampe
½ dl rødvinseddike
1 spsk tomatpuré
1 løg
1 tsk vegansk rød currypaste
1 rød peberfrugt
1/3-½ dåse hakkede, flåede tomater
en lille håndfuld havregryn
2 spsk gærflager
2-3 spsk kokosmælk (alt. 2 spsk sojamælk og 1 tsk agavesirup)
salt og peber

Sæt ovnen på 200 grader varmluft.

Børst svampene forsigtigt og skær stokkene fra, som du skærer i små stykker og opbevarer til fyldet.

Varm en tykbundet pande op og tilsæt rødvinseddike. Når det begynder at blive varmt tilsættes finthakket løg, tomatpuré, svampestokke og currypaste. Lad det svitse i 3-5 min til al væden er væk.

Finhak rød peberfrugt og tilsæt det sammen med de flåede tomater og havregryn. Lad fyldet koge sammen i ca. 5 minutter og tilsæt så gærflager og kokosmælk. Tag panden af varmen og smag til med salt og peber.

På en bageplade, beklædt med lidt bagepapir, fyldes svampene med fyldet.

De bages nederst i ovnen i ca. 20 minutter.