I næsten 10 måneder, i 2002 og starten af 2003, gik en dyreven undercover på et Iams testlaboratorium, hvor hun opdagede en mørk og snusket hemmelighed, der står i skarp kontrast til hunde- og kattemadsproducentens positive image: hunde, der var blevet sindssyge af indespærringen i golde stålbure og cementceller, hunde efterladt i dynger på et beskidt, malingsafskallet gulv efter at have fået fjernet store lunser af muskler fra deres lår, hunde, der var blevet kirurgisk ”skrællet” og uhyggeligt syge hunde og katte der hensygnede i deres bure, forsømte og efterladt lidende uden nogen form for dyrlæge-hjælp.

Iams løj for organisationen PETA, der stod bag undersøgelsen idet de lovede at forbedre forholdene for dyrene i deres laboratorier og endda garanterede, at de allerede havde gang i berigelses-programmer. Men undersøgelsen viste noget helt andet. Den modige dyreven, der afdækkede mishandlingen, kæmpede i 6 måneder for at få et enkelt, billigt gummilegetøj placeret i hvet kolde indelukke bur - dét var Iams ide om berigelse!

Vores video-optagelser viser Iams-repræsentanter gå rundt på laboratoriet og er vidner til hundenes endeløse drejen rundt om sig selv i golde celler mens de var ved at gå til af varme. Iams kendte til sandheden og gjorde intet for at beskytte dyrene!

Når det kommer til at fortjene selskab, leg, et stimulerende miljø og retten til ikke at blive tortureret i pinefulde eksperimenter, er hundene og kattene i Iams tests er ikke anderledes end vores hunde og katte derhjemme.

Heldigvis ved medfølende forbrugere at fremskridt i ernæring ikke behøver være på bekostning af dyr i laboratiorier. Hjælp os med at tvinge Iams til at sætte en stopper for disse pinefulde og unødvendige tests, hvilket mange andre firmaer allerede har gjort.