Om Anima

Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.

Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.

Her kan du finde vores pressemeddelelser og få et indblik i, hvad vi arbejder med.

Mål os på resultaterne
Holdning er vigtigt. Handling er endnu vigtigere. Derfor vil vi i Anima meget gerne måles på vores resultater. Her er nogle af vores milepæle gennem tiden:

- Forbud mod hunde- og kattepels i Danmark
- Foie gras ud af alle danske supermarkeder
- EU-flertal for at fjerne støtte til tyrefægtning
- Forbud mod rævefarme i Danmark
- Dyrepoliti i Danmark
- Hele buræg ud af supermarkederne og forbud mod burhøns i Danmark
- Flere end 1500 pelsfri designere og virksomheder
 
Alle kampagner vi har startet er vundet, simpelthen fordi vi ikke giver op, også selvom vi skal bruge lang tid på at nå vores mål. Se flere af vores største resultater her.  

Samarbejde er vejen frem
Hvis vi skal opnå store resultater, skal vi samarbejde bredt. Således er Anima en del af DOSO, som er den samlende organisation for landets dyreværnsorganisationer. Vi er også en del af sammenslutningerne Fur Free Alliance, Eurogroup for Animals og Open Wing Alliance. Derudover samarbejder Anima med udenlandske foreninger i relation til bl.a. landbrugsdyr, dyr i underholdning og dyreværnsarbejde i Kina.

Økonomi - vi knokler for hver en krone
Hos Anima vil vi gerne strække hver en krone så langt som overhovedet muligt. Det betyder at 94% af de penge vi får ind går direkte til vores arbejde for dyrene. Kun omkring 6% anvendes til administration. Du kan læse nærmere om, hvordan Anima bruger penge her

Sådan bruger vi pengene: