Om Anima

Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.

Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.

Mål os på resultaterne
Holdning er vigtigt. Handling er endnu vigtigere. Derfor vil vi i Anima meget gerne måles på vores resultater. Her er nogle af vores milepæle gennem tiden:

- Forbud mod hunde- og kattepels i Danmark
- Stop for dyreforsøg til kosmetik i hele EU
- Foie gras ud af alle danske supermarkeder
- EU-flertal for at fjerne støtte til tyrefægtning
- Forbud mod rævefarme i Danmark
- Dyrepoliti i Danmark
- Hele buræg ud af supermarkederne
- Flere end 100 pelsfri designere
 
Alle kampagner vi har startet er vundet, simpelthen fordi vi ikke giver op, også selvom vi skal bruge lang tid på at nå vores mål. 

Hvem er vi?
Anima har en stærkt engageret medarbejderstyrke. Vi tror på at høj motivation og arbejdsglæde koblet med viden og erfaring skaber store resultater. Her kan du møde en del af Anima-staben:

Joh Vinding, direktør
Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef
Lina Lind Christensen, kampagnechef
Veo Andersen, kampagne og kommunikation
Rikke Poder, kampagne og medlemsservice
Susanne Hindberg, kampagne og medlemsservice
Camilla Olesen, politik
 

Samarbejde er vejen frem
Hvis vi skal opnå store resultater, skal vi samarbejde bredt. Således er Anima en del af DOSO, som er den samlende organisation for landets dyreværnsorganisationer. Vi er også en del af sammenslutningen Fur Free Alliance. Derudover samarbejder Anima med udenlandske foreninger i relation til bl.a. landbrugsdyr, dyr i underholdning og dyreværnsarbejde i Kina.

Økonomi - vi knokler for hver en krone

Hos Anima vil vi gerne strække hver en krone så langt som overhovedet muligt. Det betyder at 94% af de penge vi får ind går direkte til vores arbejde for dyrene. Kun 6% anvendes til administration.

Sådan bruger vi pengene:

 

Årsrapporter
Årsrapport 2018

Årsrapport 2017

Årsrapport 2016

Årsrapport 2015