Bævere er venlige dyr, som lever i familier, hvor de vælger en mage for livet, ligesom de gennem hele livet forbliver venner med deres unger. Bæveren er den næststørste gnaver i verden og kan leve op til 19 år.

Bæverunger fødes af et hårdtarbejdende bæverpar, der har været sammen i mange år. Hunbævere er særligt travle, da de tager sig af ungerne, samtidig med at de passer vilde ”teenagere”.

Bævere er fremragende arkitekter – deres komplicerede velbyggede huler og dæmninger kan holde i mange år. Disse travle bævere arbejder konstant på at reparere deres hjem og er åbenlyst stolte af deres arbejde.

Engang blev disse fantastiske dyr jaget til de næsten var udryddet. Men selvom de har undsluppet udryddelse, har bævere stadig masser at frygte. De fælder som pelsjægere anvender til at dræbe bævere, påfører disse dyr intens lidelse. I mange tilfælde rammer de fælder, som skal fastholde dyrenes kroppe og rammer dem et forkert sted. Hvis fælderne ikke dræber bæverne med det samme, drukner de langsomt og kan lide i op til 20 minutter under vandet. Det er ulovligt at aflive dyr ved drukning i Danmark, men ikke ulovligt at sælge bæverpels, der er fremstillet på denne vis og importeres fra bl.a. Canada og USA.