Ræve

Ræven er, som sin nære slægtning hunden, et meget socialt dyr. Rævene lever i familiegrupper eller parforhold som varer hele livet. Dyrene hjælpes ad om at at opdrage deres hvalpe gennem leg og jagttræning. Deres sociale evner kommer også til udtryk i kommunikation med hinanden via et højt udviklet lydregister, ansigtsudtryk og kropssprog. Ræve kan holde store territorier og vandre over lange afstande. Den røde ræv holder således et territorium fra 400 ha - 1600 ha og arktiske ræve er blevet registreret 9000 km fra dens fødselssted.

På farmen har ræve ingen mulighed for at grave, lege eller etablere det hierarki som findes i naturen. Her lever dyrene i små bure der er 0,8 kvadratmeter. Altså ikke mere end at ræven kan tage to skridt frem og to tilbage.

I desperation og frustration over at leve i et bur hvor ræven ikke kan udføre sin naturlige adfærd, udvikler den alvorlige problemer. Bl.a. ammer ca. 50% af alle førstegangsfødende sølvræve. Dyrene bliver også tvangsinsimineret, da de er for stressede til at kunne parre sig naturligt. Endnu mere uhyggeligt har 10-20% af alle hunræve bidt deres hvalpe ihjel. I naturen er det kun fører-hunner som får hvalpe, men pelsavlere tvinger alle dyr til at føde hvalpe for at tjene flere penge. Derfor sker det, at under-hunner dræber deres egne unger.

Ræve bliver aflivet med strøm. Dyrene får indført elektroder i anus og mund, hvorefter der sættes en kraftig strøm til, som fremkalder et smertefuldt hjerteanfald. Dette oplever ræven, mens den stadig er i live.

Ræveavl er i dag forbudt i Danmark af dyreetiske årsager.

Vil du gøre en forskel for rævene? Støt vores livreddende arbejde