Rødbedebøffer med quinoa
1 dl hel quinoa (3 dl kogt)
150 g. revet økologisk rødbede
100 g. finthakket løg
1 fed presset hvidløg
1 dl grahamsmel (eller rismel for en glutenfri version)
ca. 100 g. hørfrø slim eller 4 g. loppefrøskaller i 1 dl vand
1 spsk. friskpresset citronsaft
En knivspids røget paprika
En knivspids allehånde
2 tsk. hav eller urtesalt
1 tsk. karry
Friskkværnet peber
Kog quinoaen i 10 min i 1 ½ dl vand. Lad den hvile under låg i 5-10 min og tilsæt derefter 1 tsk. salt.
Riv rødbederne ned i en skål. (Når de er økologiske, er der er ingen grund til at skrælle dem først)
Tilsæt fint hakket løg, presset hvidløg, grahamsmel/rismel, krydderier, citronsaft, salt og peber.
Tilsæt quinoa og slim/loppefrøskaller. Smag til.
Form 4 tykke bøffer eller 6 flade af farsen og mas dem flade på panden så de er ca. 1 ½ cm tykke.
Steg dem i ca. 5 min på hver side inden de serveres sprøde eller bag dem i ovnen uden fedtstof.
Servér dem som vegebøffer i hjemmebagte burgerboller med f.eks vegansk sandwichspread fra Urtekram, løgringe, hjemmelavet agurkesalat, ketchup, friske salatblade og ovnbagte kartofler til.