Frisk æbletærte
350 g mel
200 g margarine
5-6 spsk vand
Lidt salt
1 kg æbler
125 g sukker
Revet citronskal fra 1 citron
Skær margarinen i mindre stykker og bland den med melet til det er blandet og smuldrer. Hæld vand i og ælt dejen til en ensartet og sammenhængende masse. Stil dejen i køleskabet imens fyldet forberedes.
Æblerne skrælles, skæres i både og blandes med sukker og citronskal. Tag dejen ud af køleskabet og rul 2/3 af dejen ud som bund. Put den i et smurt tærtefad (20-25 cm), og fjern den overskydende dej. Put æbleblandingen i, og rul resten af dejen ud som låg. Fugt kanten på bunden og låget og læg dem sammen.
Fjern dejen der stikker ud over tærtefadet og brug rest-dejen til at lave figurer eller andet sjovt på tærten (fugt dem under bunden så de hænger fast). Snit et kryds midt i tærten på 2-3 cm. Bages ved 220˚C de første 15 min og skru herefter ned på 175˚C de sidste 25-30 min.
Serveres varm eller kold.