Grøntsagstærte

4
person(er)
Sværhedsgrad: 
Almindelig

Denne tærte er med blomkål, broccoli, ærter og porrer, og sovsen er en krydret cashewnøddesovs. Tærten serveres evt. sammen med salat eller linsefrikadeller eller for sig selv.

Fyld:
300 g blomkål
300 g broccoli
150 g ærter
2 porrer

Sovs:
180 g saltede cashewnødder
3 dl neutral sojamælk (uden sukker og vanilje)
1 bundt persille
3 fed hvidløg
1 tsk. chili
1 tsk. salt

Dej:
200 g hvedemel
100 g grahamsmel (fuldkornshvedemel)
60 g rapsolie
1,5 dl vand
1 tsk. salt

Vask blomkål og broccoli og skær dem ud i små stykker. Kog blomkålen i let saltet vand. Når den har kogt et par minutter, tilsæt da broccolien og kog videre cirka 5 minutter, eller til blomkål og broccoli er møre. (Blomkål har lidt længere kogetid end broccoli).

Tænd ovnen på 200 grader og lav dejen, mens ovnen varmer op. Hvedemel, grahamsmel og salt blandes. Olien røres i og til sidst tilsættes vandet. Ælt dejen godt og put den i en stor tærteform (28 cm i diameter). Dejen trykkes jævnt ud i formen med fingrene og op af siderne. Dejen prikkes med en gaffel og forbages i 15 minutter (se billede nr. 3).

Imens dejen forbages skæres porrerne ud i tynde strimler. De svites på en pande i nogle minutter, og ærterne tilsættes til sidst, så de kan tø op.

Sovsen laves ved at blende cashewnødder, sojamælk, persille, hvidløg, chili og salt grundigt, til det er en ensartet masse.

Alle grøntsagerne og sovsen blandes i en skål. Derefter fordels blandingen på den forbagte tærtedej, og tærten bages i 10-15 minutter.

Tærten serveres evt. sammen med salat og linsefrikadeller eller spises for sig selv.