Pasta med svampeflødesovs

2
person(er)
30
Sværhedsgrad: 
Nem

Til de travle dage er denne lækre pastaret både hurtig og nem at lave. Prøv dig frem med forskellige slags mælkefri fløde til du finder din favorit.

300 g fuldkornspasta, penne eller skruer
1 spsk olivenolie
250 g champignoner (eller andre svampe), finthakkede
1 fed hvidløg, finthakket
2 1/2 dl sojafløde eller f.eks. havrefløde
1 spsk mel
1/2 citrons saft
1 spsk grøntsagsfond/1 bouillon terning
Hakket persille
Salt og peber

Kog pastaen efter anvisningen. I en gryde steges hvidløg og svampe i olien. Melet røres sammen med fløden. Når væsken fra svampene er fordampet tilsættes citronsaft, fond og fløden. Smag til med salt og peber. Pastaen hældes i et stort fald og sovsen hældes over. Pynt med persille.