Spinat lasagne
En god lasagne er altid et hit, denne skønne lasagne opskrift er en sikker familielivret og smager fantastisk.
1 pk fuldkorns lasagneplader
2 spsk olivenolie
2 løg, hakkede
2 ds hakkede tomater
300 g spinat
1 spsk timian
1 spsk oregano
1 spsk basilikum
50 g margarine
4 spsk mel
1 l sojamælk
1 spsk salt
½ spsk stødt muskatnød
2 dl gærflager
Løg svitses i olien i en stor gryde. Hakkede tomater, spinat, timian, oregano og basilikum tilsættes. Lad sovsen simre mens du laver bechamelsovsen (i en anden stor gryde): Smelt margarinen og tilsæt mel. Tilsæt sojamælk, salt, gærflager og muskatnød. Smag til med salt og peber.
I to ovnfaste fade ligges i hver et lag lasagneplader, herpå et lag spinat-tomatsovs, så et lag lasagneplader.
Herpå hældes et lag bechamelsovs. Gentages, så der er to lag tomatsovs og to lag bechamelsovs, som alle har et lag lasagneplader under sig.
Bages i 40 minutter ved 200 °C.