Wok med mock duck og kokossauce
En nem og hurtig wok-ret med lækker kokos-karrysauce. Mock Duck købes på dåse i asiatiske butikker og består af glutenstykker, også kaldet seitan, som skal ligne andekød.
1 dåse mock duck
1 dåse kokosmælk
1 håndfuld frisk hakket grønkål
5-6 champignon
½ rød peberfrugt i tern
½ gul peberfrugt i tern
1-2 tsk. red curry paste
2-3 spsk. vegetarisk stir-fry sauce
1 spsk. tamari eller sojasauce
1 fed hvidløg
1 tsk. citronsaft
1 tsk. almindelig gul karry
Salt og peber
Del Mock Ducken i mindre stykker og steg dem på en pande eller gerne i en wok. Tilsat væden det har ligget i, lidt af gangen til det er stegt næsten væk. Skær svampene i kvarte og steg dem med et par min. Tilsæt også hakket gul og rød peberfrugt samt hakket grønkål. Kokosmælken hældes ved, og retten smages til med salt, peber, gul karry, hvidløg, citronsaft, red curry paste og vegetarisk stir-fry sauce. De to sidstnævnte kan ligeledes købes i asiatiske butikker.
Retten serveres på en bund af basmati eller jasmin ris og med lidt friskklippet forårsløg på toppen.