Polentatærte med spinat
Denne tærte er perfekt som hovedret, i buffet, som lækker sommermad m.m - Man kan desuden selv variere i det uendelige mht. fyld.
Bund:
70 gram koldt vand
½-1 lille teske køkkensalt
60 gram grahamsmel
40 gram fuldkornshvedemel
50 gram hvedemel
4-5 spsk olivenolie
Evt. et skvat citronsaft
Fyld:
½ pose helbladet spinat (400 gram - optøet)
1 porre
½ teske muskatnød
1 fed hvidløg, presset
salt og peber
Polentalåg:
125 gram minutpolenta - forkogt polenta af majsgryn, kan købes i velassorterede supermarkeder
½ liter urtebouillionvand
½ dl gærflager
Frisk timian, hakket fint
Frisk estragon, hakket fint
½ tsk sambal oelek (Indonesisk chilipaste, brug chilipulver, anden chilipaste, eller undlad helt, hvis du ikke har det)
Tænd ovnen på 200 grader, varmluft
Bland ingredienserne til bunden og ælt det sammen med hænderne. Den skal være let at arbejde med, uden at være hård eller klistre. Rul klumpen ud mellem to stykker bagepapir og placér tilsidst dejen forsigt i den smurte tærteform. Prik til bunden med en gaffel, og lav små huller i dejen. Tærteformen sættes i ovnen i 10-15 min.
Imens forberedes polentaen og fyldet. Spinat blandes med de andre ingredienser i en kasserolle, når det falder sammen, smages til med salt og peber, og fjernes fra varmen.
Forberéd minutpolentaen som angivet på posen - brug bouillionvand i stedet for vand, og undlad salt (der er nok salt i selve bouillionen!)
Når under omrøring tilsættes gærflager og de andre ingredienser. Spæd evt op med lidt vand, hvis polentaen er for tyk - det skal være en tyk grød, men stadig flydende nok, til at hælde.
Når bunden er færdigbagt fordeles fyldet på, og til sidst hældes polenta'låget' på. Sørg for at det dækker helt - en paletkniv er fantastisk til dette formål!
Tærten færdigbages i 10-20 min, tjek med en kniv engang imellem. Polentaen må ikke hænge fast eller blive for tør.