Burgerbøffer

9
stk
Sværhedsgrad: 
Nem

Disse burgerbøffer er nemme at lave, og så er de dyrevenlige, for de er baseret på kidneybønner.

 

Ingredienser: 
2 dåser kidneybønner
2 røde snackpebre
1 løg
1 bundt persille
3 fed hvidløg
1 bouillonterning
1 tsk. paprika
100 g rasp
100 g havregryn

olie til stegning (evt. rapsolie)

burgerboller, ketchup, salatblade og andet grønt til fyld

Fremgangsmåde:
Si vandet fra kidneybønnerne og put dem i en skål. Blend dem med en stavblender.

Hak snackpebre, løg og persille fint og bland det med bønnerne. Giv eventuelt ingredienserne en ekstra omgang med stavblenderen. Tilsæt presset hvidløg, smuldret bouillionterning, paprika, rasp og havregryn.

Bland det hele godt sammen og smag til med salt, peber og eventuelt chili.

Form farsen til cirka 9 bøffer og steg dem på panden i olie ved middel varme.

Server bøfferne i en burgerbolle med ketchup, salat og andet grønt (eksempelvis løgringe, tomatskiver, peberfrugtringe og agurkeskiver). Guacamole eller tzatziki smager også rigtig godt i en burger! Server eventuelt kartoffelbåde eller pomfritter til.