Fyldte peberfrugter og tomater

2
person(er)
60
Sværhedsgrad: 
Almindelig

En rigtig lækker ret med mange dejlige grønsager, samt rosiner og mandler.

3 store tomater
3 peberfrugter
4 spsk olivenolie
2 løg, hakkede
2 hvidløg, hakkede
1½ dl gærflager
100 g mandler, smuttede og hakkede
2 dl kogte ris
1 bundt persille, hakket
2 spsk rosiner

Halver tomaterne og tag kernerne ud. Gem kernerne! Halver og rens peberfrugterne. Pensel peberfrugterne med oliven-olie og bag dem i 15 min ved 190 °C. Steg løg, hvidløg og 50 g af mandlerne i olivenolie. Tilsæt de kogte ris, tomatkernerne, gærflager, persille og rosiner.

Placer tomater og peberfrugter i et ovnfast fad og fyld dem med grøntsagsblandingen. Hæld 1½ dl vand til og bag i 20 min. Tag fadet ud og drys de sidste mandler over de fyldte grøntsager. Bag i yderligere 20 min.