Linsedeller med bagte rodfrugter og porrer

2
person(er)
60
Sværhedsgrad: 
Nem

Prøv vores lækre linsedeller sammen med rodfrugter og porre.

2 dl røde linser
1 lille løg, finthakket
1 spsk tahin
1 tsk soja sovs
1 spsk citronsaft
1 tsk spidskommen
2 spsk mel
1 tsk salt
1 tsk peber
1½ dl malede hørfrø
3-5 dl havregryn
5 spsk olivenolie
4 gulerødder
6 kartofler
½ knoldselleri
1 porre

Kog de røde linser i 5 dl vand, til de er udblødte (ca. 20 min.). Rør løg, tahin, soja, citronsaft, spidskommen, mel, hørfrø, salt og peber i. Tilsæt havregryn til farsen minder om almindelig fars i konsistensen. Lad den køle lidt og form så deller, som steges i rigeligt olie på en pande.

Gulerødder, kartofler, knoldselleri og porre skæres i passende stænger, vendes i lidt olivenolie og drysses med salt og peber. De bages ved 180 °C i 40 min.