Nøddesteg med kartoffelbåde

2
person(er)
60
Sværhedsgrad: 
Nem

Nøddesteg er ikke kun forbeholdt julen, så prøv denne med kartoffelbåde og brug resten af stegen som pålæg på et stykke rugbrød.

500 g kartofler, skåret i både
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
1 knoldselleri, i store tern
350 g svampe
1 løg
200 g hasselnødder
3 spsk sojasovs
2 æbler, i både
100 g svesker

Kog sellerien i 20 min. Bland kartoffelbådene med olien og saltet og bag i 45 min ved 180 °C.

Hak svampe, løg og hasselnødder fint. Knoldsellerien moses og blandes med de øvrige ingredienser, pånær æbler og svesker.

Halvdelen af blandingen puttes i et ildfast fad. Æblebåde og svesker lægges på blandingen og den anden halvdel sættes over.

Stegen bages i 45 min ved 200 °C. Server stegen med kartoffelbåde.