Kåldolmere og brune ris

2
person(er)
60
Sværhedsgrad: 
Nem

Kåldolmere er en god gammeldags ret, prøv vores version med brune ris til.

1 hvidkålshoved
1 ps spinat, frost
1 løg, hakket
2 spsk olivenolie
200 g hasselnødder, hakkede
2 boller eller andet brød
1 dusk persille
1 dusk dild
salt og peber
1 durumbrød
1 glas soltørrede tomater i olie
1½ dl malede hørfrø
1 lille fed hvidløg

Pil 12-16 store blade af hvidkålshovedet. Kog bladene i vand i et par minutter. Lad spinaten tø op og lad den dryppe godt af i en si. Svits løgene i olien.

Smulder bollerne i så små dele som muligt og bland brødet, spinaten og de hakkede nødder med løgene. Klip persille og dild i, rør godt og smag til med salt og peber.

Bred kålbladene ud og læg et par spise-skeer af spinat og nøddeblandingen på hvert blad.
Bøj siderne af bladene ind mod midten af hvert blad, og rul til dolmere. Sæt evt. tandstikkere i, hvis de ikke kan holde sig selv. Læg dolmerne på et fad og bag i 30 min ved 200 °C. Hæld lidt af olien fra de soltørrede tomater.

Blend tomaterne med hørfrø, hvidløg, salt og peber. Skær durumbrødet i skiver, halver dem og rist (evt. i ovn) til de er gyldne.

Smør tomat-tapenaden på brødet og server til dolmerne.