Grillet Majs med Chili / Lime Smør

8
stk
Sværhedsgrad: 
Almindelig

8 majskolber
½ dl hakket koriander til pynt

 

Røget chili-lime smør:
1 dl stuetempereret margarine eller olivenolie
1-2 chipotle chilier, en røget chili
¼ tsk. salt, evt. røget salt
¼tsk. kanel, spidskommen eller koriander
Skallen fra 1 lime, gem juicen
Peber

Kom alle ingredienserne med undtagelse af smørret i en food processor. Blend flere gange. Skrab siderne ned og blend igen. Tilføj smørret og blend igen. Konsistensen
behøver ikke være hel fin. Der må gerne være små stykker af limeskal og peber. Sæt til side. Blandingen holder i op til en uge i køleskabet.

Læg de skrællede kolber på en medium varm grill, dæk, og roter én fjerdel hvert andet minut indtil majskolberne er grillet jævnt på alle sider, det tager ca. 10 min.

Frisk majs i sæson behøver ikke lang tid på grillen. Tanken er, at majsen snarere skal opvarmes end tilberedes. En smule forkulning giver god smag.

Når majsen er klar kommes rigelig af det røgede chili og lime smør på alle sider.

Tilføj lime juice, peber og frisk koriander.

Server med lime skiver. Varm eller ved stuetemperatur.