Grillet Tofu Burger
Marinade:
En håndfuld finthakket basilikum
2 spsk. dijonsennep
2 spsk. agave sirup
Friskrevet skal af en usprøjtet
citron
Saft fra citron ca. ½ dl
1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
½ tsk. salt
¼ tsk. friskkværnet peber
4 fed hvidløg, knust
450 g ekstra fast tofu
6 burgerboller
Salat og tomat
Mayonnaise
Dræn tofuen for overskydende væske, og del den i 6 lige store stykker, ca. 2,5 cm tykke. Læg stykkerne i en tætsluttende beholder.
Bland ingredienserne til marinaden i en skål.
Pensl begge sider af tofuen med blandingen og gem resten. Lad det trække i en time.
Placer tofu-stykkerne på grillristen og grill til de er gyldne på ydersiden cirka 3-4 min. på hver side. Pensl de færdige tofu-stykker med den overskydende marinade.
Læg en spsk mayonnaise eller anden dip på den nederste del af burgerbollen.
Læg tofu samt tomat og salat i bollen og læg toppen på.