Grillet Tofu Chimichurri
Chimichurri sauce er en pikant Latinamerikansk pesto-lignende marinade.
Chimichurri sauce:
½ dl hakket persille
4 hvidløgsfed, halverede
1 tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
½ tsk. chilliflager
2 spsk. hakket skalotteløg
eller alm. løg
½ dl olivenolie
3 spsk. hvidvins- eller
rødvinseddike
3 spsk. citronsaft
Spidskommen marinade:
1 tsk. hvidløgspulver
½ tsk. røget paprika
½ tsk. stødt spidskommen
500 g tofu
Olivenolie
Blend alle ingredienserne til Chimichurri saucen indtil blandingen er godt hakket, men ikke pureret. Stil til side og lad hvile.
Bland hvidløg, paprika og spidskommen godt sammen til marinaden. Lad hvile.
Skær tofuen i halve på langs og lav to “steaks” ca. 2 cm. tykke. Pensl let med olivenolie og tryk marinaden ind i begge sider af tofuen. Placér tofuen direk te på grillen og lad den stege i et par minutter på hver side. Skær stykkerne i halve, så det bliver to trekanter.
TIP: Server på grillet hvidløgsbrød:
8 stykker sprødt italiensk brød, skåret 2-2,5 cm tyk
4 store hvidløgsfed, pillede og halverede
Ekstra jomfru olivenolie
Placér brødet på grillen, og steg indtil brødet har en gyldenbrun farve på
begge sider. Gnub brødet med hvidløg og pensl med et tyndt lagt olivenolie.