Dhal

4
person(er)
Sværhedsgrad: 
Nem

Dhal er en krydret indisk linseret, som kan laves på mange forskellige måder. Spises sammen med ris og brød.

7 fed hvidløg, pressede
4 tsk. koriander
3 tsk. spidskommen
3 tsk. gurkemeje
1 tsk. chili/cayennepeber (vurder selv, om der skal mere eller mindre i)
olie (jeg bruger rapsolie)
3 mellemstore løg, hakkede
200 g røde linser
100 g grønne linser
9 dl vand
2 boullionterninger
2 spsk. tomatkoncentrat
salt og peber efter smag

Bland de første fem ingredienser på listen i en kop. Tilsæt olie til det bliver en jævn blanding. Sauter blandingen i en gryde i et minut. Tilsæt derefter de hakkede løg og bland dem med krydderierne, til de er brune. Tilsæt så vand, boullion og linser. Kog op og lad det simre i en halv time. Bland tomatkoncentrat i og smag til med salt.

Spises sammen med ris og brød og evt. ananasstykker.

På billederne har jeg pyntet med friske korianderblade, hvilket også giver en rigtig god smag til retten.