Quinotto med fennikel og pastinak!

4
person(er)
45
Sværhedsgrad: 
Nem

Dette er en sundere og mere smagfuld version af en oprindelig risotto. Den mætter godt og smager som fuglene synger! Desuden er den perfekt om efteråret.

230 g fennikel
200 g brune champignon
1 porre
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk muskatnød
1 pastinak
2 dl quinoa
6 dl god urtebouillion
1-2 dl frosne ærter
Tørret citrongræs
Et par kviste frisk timian
½ tsk havsalt
2-3 tsk gærflager
Evt. usødet plantemælk eller havrefløde
2 spsk hakkede valnødder

Skyld quinoaen grundigt under rindende vand. Kog quinoa i 10-15 minutter under låg i 4 dl bouillion. Imens skæres fennikel i mindre skiver, porre hakkes, svampene børstes fri for jord og skæres i kvarter. Patinak skæres i tern på ca. 1x1x1.

Når quinoaen er færdigkogt slukkes kogepladen og gryden fjernes fra varmen, men behold låget på.
Hæld ½ dl bouillion i en stor gryde og steg de friske grøntsager.
Når grøntsagerne begynder at væske og svampene 'krymper', tilsættes den kogte qouinoa, resten af bouillionen samt hakket timian, lidt citrongræs, muskat og hvidløg. Lad retten simre under låg i ca. 10 min. Tilsæt derefter salt, ærter og evt. lidt plantemælk/-fløde for en mere cremet konsistens. Sluk for varmen og lad quinottoen være under låg i 3-5 minutter mere.
Rist valnøddekernerne på en tør pande og tilsæt dem sammen med gærflager ½ minut inden servering.