Risotto med svampe

2
person(er)
60
Sværhedsgrad: 
Almindelig

Denne risotto med svampe er lækker og let at lave. Server den på en varm sommeraften med groft brød og et køligt glas hvidvin til.

3 spsk olivenolie
1 løg, hakket
3 fed hvidløg, hakket
4 gulerødder, revet
1/2 knoldselleri, revet
250 g risottoris
1 liter bouillon
500 g svampe, skåret i mindre stykker
1/2 citrons saft
Salt og peber
1 dusk persille


Svits løg, hvidløg, gulerødder og knoldselleri i en stor gryde. Tilsæt ris og svits i et par minutter til risene er blanke.

Tilsæt 3 dl bouillon og svampene. Rør med jævne mellemrum. Hver gang risene har optaget det meste af væsken, pøses mere på.

Når risene er kogt møre smages risottoen til med citronsaft, salt og peber.
Retten serveres med masser af persille.