Tarteller med gulerødder, ærter og østershatte

2
person(er)
60
Sværhedsgrad: 
Nem

Nem og lækker klassiker i det kolde forårsvejr.

300 g østershatte, i strimler
1 spsk olivenolie
4 små gulerødder
3 dl ærter
1½ dl sojafløde
1 bouilonterning
2 dl vand
4 spsk mel
10-15 tarteletter
1 dusk persille

Kog gulerodsternene i en gryde med vand i 10 min. Gem vandet! Svits østershattene i olivenolien i en anden gryde.

Rør melet sammen sammen med 1 dl koldt vand og hæld ned til østershattene. Tilsæt bouillon, 2-3 dl gulerodsvand og gulerødder. Lad det koge op til en tyk sovs. Er sovsen for tyk tilsættes mere vand. Er den for tynd tilsættes mere mel-jævning.

Tilsæt til sidst sojafløde og ærter og tag gryden af varmen. Rør godt. Lun tarletterne i ovnen og fyld op med sovs. Pynt med lidt persille på toppen.