Jødekager

28
stk
Sværhedsgrad: 
Nem

 
Da jeg var barn, bagte jeg jødekager med min mor hver jul. Det var en stor fornøjelse at lave dem og ikke mindst at spise dem! Jeg har nu fået opskriften, og jeg har erstattet ægget med hørfrøslim.

300 g hvedemel
1 tsk. hjortetaksalt (hævemiddel)
180 g margarine
120 g sukker
50 g hørfrøslim*

kanelsukker (25 g sukker blandet med ½-1 tsk. kanel)
mandelsplitter

*Hørfrøslimen erstatter 1 æg i denne opskrift. Slimen laves ved at koge 50 g hørfrø med 4 dl vand. Hørfrøene skal kun lige koges op og derefter køles af. Når væsken er kølet af sies hørfrøene fra, og kun slimen bruges. Vær opmærksom på at dette giver en stor portion. Resten af slimen kan holde sig i køleskabet i to uger.


Bland mel og hjortetaksalt. Gnid margarinen ind i dejen. Bland sukker og hørfrøslim og tilsæt det til de andre ingredienser. Ælt dejen godt sammen og stil den på køl i en halv time (gerne længere tid – jo koldere, jo bedre).

Rul dejen ud i et par millimeters tykkelse. Stik småkager ud med småkageforme eller brug kanten af et glas i passende størrelse.

Smør lidt hørfrøslim på småkagerne og drys med kanelsukker og mandelsplitter.

Bag småkagerne ved 200 grader 6-8 minutter. Småkagerne må ikke blive brune!