Verdens Bedste Nøddepostej

10
person(er)
60
Sværhedsgrad: 
Nem

Navnet på denne geniale men super nemme postej siger det hele. Jeg har lavet den hvert år til jul siden jeg blev vegetar i 2007. ...og jeg har ikke lyst til at undvære den!

450 g. knoldselleri
350 g. champignon
100 g. løg
200 g. hasselnødder
3 spsk. sojasauce
2 spsk. urtesalt
Friskkværnet peber
150 g. æbler i både (uden skræl)
100 g. hele svesker eller skåret halvt over

Start med at skære den jordede skræl af knoldsellerien og skær den derefter i store tern. Kog dem i letsaltet vand til de er møre. Derefter hældes vandet fra (brug sellerivandet til grøntsagssuppe. Gem det evt. i fryseren til du skal bruge det) og selleriternene moses med en stavblender.

Hasselnødderne blendes i en blender eller i en minihakker og tilsættes massen. Jeg plejer gerne at dele nødderne og blende den ene halvdel lidt finere end den anden.

Løg (hvide eller røde) og champignon (hvide eller brune) hakkes eller blendes fint og tilsættes også.

Til sidst smages nøddefarsen til (Hurra! det kan man nemlig trygt gøre med vegansk fars.) med urtesalt, peber og sojasauce. Du skal ikke blive bekymret hvis farsen ikke er så fugtig lige med det samme. Den skal lige have lov til at væske lidt, hvilket de salte ingredienser hjælper til med. Bare rolig. Postejen bliver ganske blød og lækker – helt uden tilføjet væske.

Halvdelen af farsen kommes i et ildfast fad. Æbler og svesker lægges skiftevis ovenpå og postejen afsluttes med den anden halvdel af farsen.

Bag nøddepostejen ved 200 grader midt i ovnen i ca. 45 min. Duften af postejen er fantastisk! …og når først dén spreder sig i hele køkkenet, ved man det snart er jul! Jeg spiser den altid kold sammen med den øvrige traditionelle julemad.