Banankage med kærlighed
En banankage skal være luftig, saftig og frem for alt smage af banan. Den skal præsentere sig flot, og så må der meget gerne være store chokoladestykker i. Ja, og så skal den selvfølgelig være bagt med en kop kærlighed! Til dyrene, til verden og til sig selv.
På billedet er kagen smurt med den hjemmelavede nutella med kokos. Den her opskrift lykkes altid! Så længe du bruger ordentligt modne bananer, vil den her kage være en sikker succes.
Opskriften kan også bruges til muffins.
Ingredienser:
- 4 modne bananer (de skal være bløde og gule, gerne lidt brune også, ellers duer de ikke)
- 1/2 dl smagsneutral olie (kokosolie kan med fordel anvendes)
- 1 dl sukker
- 1 1/2 dl flormelis
- 1 tsk. flydende vanilje eller vaniljepulver
- 1 spsk. æblejuice (kan erstattes af anden juice eller alm. eddike – vi skal bruge lidt syre, så vand eller mælk duer ikke)
- 1 kop kærlighed (kan ikke erstattes)
- 4 dl hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. natron
- 1 knivspids salt
- (evt. chokolade i store stykker – og mængder)
Fremgangsmåde:
Mos bananerne i en stor skål, så der ingen hele stykker er tilbage, og tilsæt så olie, sukker, flormelis, vanilje og juice/eddike. Rør det godt sammen. Bland i en anden skål de øvrige ingredienser, og rør så det hele sammen i den store skål.
Kom dejen i en form/muffinsforme og bag ved 180°C varmluft til de(n) er færdig(e) – cirka 20 minutter for en hel kage, mindre for muffins. Test med en strikkepind i midten af kagen, før du hiver den ud af ovnen.