Fastelavnsboller

12
stk
Sværhedsgrad: 
Almindelig

Disse fastelavnsboller er fyldt med creme og chokolade. De er så lækre, at de sagtens kan spises hele året rundt og ikke kun til fastelavn.

Dej:
500 g hvedemel
2 dl vand, “fingervarmt”
50 g gær
150 g margarine
50 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. salt

Fyld:
1 pose kagecreme (pulver)*
3 dl sojamælk
100 g mørk chokolade

Glasur:
flormelis
kakaopulver
vand

* Brug evt. kagecreme fra Dr. Oetker eller Maizena.

Smelt margarinen i en gryde eller i en mikrobølgeovn. Opløs gæren i vandet, tilsæt derefter sukker, vaniljesukker og salt. Tilsæt margarinen og melet lidt efter lidt, og ælt dejen godt. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i en halv time.

Pisk en pose pulverkagecreme med 3 dl sojamælk. Stil cremen i køleskabet, og pisk den igen, når den skal bruges.

Når dejen har hævet, skal den æltes igennem og formes til boller. Del dejen i 12 lige store kugler, og rul hver enkelt kugle ud, så den ligner en lille pandekage. På hver “pandekage” placeres 1 spsk. kagecreme og et stykke mørk chokolade (se billede), og efterfølgende lukkes siderne sammen om cremen og chokoladen. Sørg for at lukke dem godt, så de ikke går op igen.

Lad bollerne efterhæve i 45 minutter tildækket et lunt sted.

Bollerne bages ved 200 grader almindelig ovn i cirka 16 minutter, til de er let gyldne.

Lav glasuren ret tyk, så den ikke flyder for meget ud. Når bollerne er afkølede, smøres de med glasur.