Lækker chokoladeis

2
person(er)
45
Sværhedsgrad: 
Nem

Her er opskriften til dig, der har en ismaskine, og som elsker lækker, cremet chokoladeis.
Der er til 2 meget isglade personer eller til 4 personer, hvis du serverer isen til kage eller pandekager.

Isen er virkelig nem at lave, og så er den fedtfattig og uden tilsat sukker, så du kan tilmed spise den med god samvittighed! Og du vil sandsynligvis blive forbavset over, hvor godt denne is smager!

Ismaskiner kommer i mange forskellige prisklasser, og det behøver slet ikke være nogen kæmpe investering. Denne is er lavet på en meget simpel ismaskine, som består af et fryseelement, man placerer i bunden af en beholder, og så hældes ismassen direkte ovenpå fryseelementet, og en rørevinge kører rundt i massen, indtil det er blevet til is (eller softice, hvis man ønsker det).

Du kan godt lave isen i fryseren, men du får ikke helt det samme bløde, cremede resultat. Fordi ismaskinen rører i ismassen konstant, mens det fryser, bliver isen helt glat og uden iskrystaller. Hvis du laver isen i fryseren, kan du prøve at røre i den 2-4 gange i timen for at undgå flest mulig iskrystaller.

Med ismaskinen er isen i øvrigt klar på 30 minutter… og se lige den is! Mums!

 

Ingredienser:

180 g banan (ca. 2 mellemstore) - almindeligt eller godt modne
70 g bløde dadler uden sten (ca. 10 stk.)
20 g usødet kakaopulver (ca. 3 spsk.) - brug en god kakao!
1 stang vanilje, kornene fra
1 dl sojafløde og 1 dl sojamælk - for en fedtfri version brug 2 dl sojamælk
2 spsk. rom - kan naturligvis udelades
 

Fremgangsmåde:

Start med at skrabe kornene ud af vaniljestangen, og knus dem med den flade side af bladet på en kniv. Dette gøres for at undgå, at man knaser vaniljekornene med tænderne, når man spiser isen.

Bland alle ingredienser i en skål, og blend det med en stavblender, til massen er helt fri for klumper. Smag isen til og juster efter behag. Sørg dog for ikke at tilsætte meget mere væske end de 2 dl. Hvis ismassen bliver for flydende, vil et tyndt lag af isen sætte sig fast på fryseelementet. Ismassen skal have konsistens som smeltet flødeis.

Tag først fryseelementet ud af fryseren og gør ismaskinen klar, når ismassen er lavet, og hæld så isen i maskinen, og lad den gøre resten af arbejdet.

Skal du lave isen til gæster, så blend selve ismassen på forhånd, men vent med at lave isen til en halv time, før den skal serveres. Den er nemlig allerbedst, når den lige er lavet! Men den kan også godt laves på forhånd og gemmes i fryseren. Så skal du blot tage isen op ca. 10-20 min. før servering, så den kan nå at blive blød igen.

TIP! En ismaskine kan naturligvis også bruges til at lave lækre sorbeter!