Saftige muffins med æble og gulerod
Saftige og krydrede små muffins. Viser alle hvor lækkert vegansk bagværk kan være! De er både børne- og voksenvenlige, og langt fra kvalmende eller tørre, som muffins tit kan være.
2 dl hvedemel
1½ dl rugmel (eller fuldkornshvedekerner)
1 dl brun farin
2 tsk stødt kanel
3-6 nelliker
½ tsk stødt ingefær
2 tsk bagepulver
½ dl neutral olie
1 dl afkølet chai-te* Fx Pukka Vanilla Chai
1½-2 dl appelsinjuice - gerne friskpresset
1 lille rødt æble
150 gram gulerod
Bland mel, farin, kanel, ingefær og bagepulver i en skål.
Kværn nellikerne og tilsæt dem. Rør de tørre ingredienser godt sammen.
Tilsæt nu de våde ingredienser. Chai-Te kan erstattes med anden krydret te, sort te eller vand.
Riv æble groft og gulerødder fint og tilsæt det til dejen.
Fordel nu dejen i 10-12 muffinforme og bag dem i ovnen mellem 15 og 25 minutter. Tjek med en strikkepind.
Tag dem ud, og afkøl på bageristen :o)