Veganske havregrynskager

4
person(er)
30
Sværhedsgrad: 
Nem

Disse lækre sprøde havregrynskager er et hit hos både store og små, og tilmed veganske.

100 g. havregryn
1 spsk. hvedemel
1 spsk. kikærtemel
125. g. flormelis
1 ts.k. bagepulver
½ tsk. vaniljekorn
1 tsk. havsalt
75 g. flydende Becel
2 spsk. koldt vand

Tænd ovnen på 200 grader…

Bland først de tørre ingredienser i en skål, og tilsæt herefter de våde. Rør rundt til det er en ensartet masse og fordel dejen i kugler (eller toppe) på en bageplade beklædt med bagepapir.

Jeg lavede en plade med 9 kugler, som smeltede lidt sammen. Det gik bestemt ikke udover smagen, og jeg synes de er fine når de er lidt rustikke, men vil du hellere have dem helt runde vil jeg anbefale at du bager dem af to omgange, med fem kugler på hver.

Bag kagerne midt i ovnen i 10 minutter. Hold øje med dem til sidst, så de ikke får for meget.

Lad havregrynskagerne køle let af inden du løsner dem fra bagepapiret og kommer dem i en kagedåse, eller direkte på et fad til konsumering… ;)