Grøntsagslasagne
Denne her lasagne indeholder bl.a. squash, aubergine og peberfrugter, og bechamelsovsen er lavet af kokosmælk. Lasagnen er utrolig lækker og mangler intet!
lasagneplader
2 squash
1 aubergine
3 peberfrugter
1 bakke champignoner
2 løg
3 dåser hakkede tomater
1 dåse tomatkoncentrat
3 dåser kokosmælk
3 fed hvidløg
chili
tørret eller frisk basilikum
2 terninger grøntsagsboullion
2 tsk. ”herbes de provence” (grønt blandingskrydderi)
revet muskatnød
Maizena majsstivelse (eller alm. mel)
salt og peber
Skær squash og aubergine ud i aflange strimler (på størrelse med en finger cirka). Bag dem i ovnen ved 200 grader i cirka 12 minutter.
Lav en tomatsovs af dåsetomater, tomatkoncentrat, hakkede peberfrugter, hakkede champignoner, løg, hvidløg, basilikum, chili (brug så meget chili, som du selv kan lide), salt og peber. Det vigtigste er, at tomatsovsen smager af nok, så put gerne flere krydderier i, hvis den ikke gør.
Varm de tre dåser kokosmælk i en gryde. Tilsæt evt. 1 dl vand for at få en større mængde sovs. Tilsæt boullion, ”herbes de provence,” revet muskatnød, salt og peber. Smag sovsen til, så den smager af nok.
Jævn derefter sovsen, så den får en tilpas tykkelse (den skal være forholdsvis tyk). Det kan man evt. gøre ved at tilsætte Maizena majsstivelse gennem en si, mens sovsen koger, og der røres rundt. En almindelig meljævning af hvedemel kan også tilsættes.
Til sidst lægges lasagnen sammen. Et stort fad skal bruges. Start med et lag af den hvide sovs i bunden. Læg derefter et lag af lasagneplader. Ovenpå lasagnepladerne puttes halvdelen af tomatsovsen og halvdelen af squash- og auberginestrimlerne. Læg derefter endnu et lag lasagneplader. Oven på dette lag fordeles resten af tomatsovsen og squash- og auberginestrimlerne. På det sidste lag lasagneplader (tre lag i alt) fordeles resten af den hvide sovs.
Lasagnen bages ved 200 grader i en halv time.