Kartoffel-lasagne

4
person(er)
90
Sværhedsgrad: 
Almindelig

Med denne kartoffel-lasagne er du sikker på at vinde fans af vegansk mad, uanset hvem der kommer til middag!

10-12 kartofler
1 dåse flået tomat
1 dåse tomatpure
2 løg
1 grøn peberfrugt
1 frisk grøn chili
4-5 fed hvidløg
Sort friskkværnet peber
Havsalt
1 tsk. sukker
½ tsk karry
1 knivspids røget paprika
6-7 spsk. ajvar
Rasp til at drysse på toppen

Start med at lave en tomatsauce ved at stege rødløg skåret i tynde strimler i rigeligt olie ved svag varme. Tilsæt lidt salt og sukker efter et par min for at fremhæve sødme og blødgøre dem.

Tilsæt finthakket grøn peberfrugt og grøn chili. Steg eller “brænd” herefter tomatpureen af i et par min inden også den flåede tomat tilsættes, samt hvidløg,

Smag til med salt, peber og karry og lad saucen simre men du skræller og skærer kartoflerne i ca ½ cm tykke skiver.

Start lasagnen med at lægge lag tomatsauce i en ca. 24×24 cm form og læg kartofler i et tæt lag ovenpå. Drys med salt og peber. Herefter følger endnu et lag tomatsauce, og endnu et lag kartofler. Slut af med tomatsaucen og drys evt. med rasp. Ristede og knuste nødder kan bruges i stedet for rasp af dem som ikke tåler gluten.

Bag lasagnen midt i ovnen ved ca. 200 grader i 1 time.

Som tilbehør kan serveres brød, salat eller som i dette tilfælde – bagte aubergineskiver og butternut squash.