Rullet lasagne med aubergine og pinjekernecreme

4
person(er)
90
Sværhedsgrad: 
Nem

En nem, anderledes og adeles forrygende lasagne! Den fede pinjekernecreme og den salte aubergine klæder hinanden fantastisk godt!

4 lange lasagneplader
1 lille aubergine

[Tomatsaucen]

6-7 fed hakket hvidløg
Godt med olivenolie
1 dåse tomatpure
1 dåse flået tomat
½ tsk. finthakket rød chili
½ tsk. karry
½ tsk. ægte vanilje*
2 spsk. muscovadosukker (eller brun farin)
Friskkværnet peber
Havsalt

[Pinjekernecremen]

60 g. pinjekerner
2 spsk. citronsaft
5 spsk. vand
½ strøgen tsk. havsalt

Tomatsaucen
Start med at pille og hakke alle de skønne hvidløgsfed. Dask dem med den flade side af kniven og hak dem groft.

Varm en god mængde olivenolie i en gryde og vend de hakkede hvidløg deri. Ikke for længe da de derved kan få en kedelig og mystisk smag. Nu skal tomatpuréen “brændes af”. Denne del er meget vigtig og giver saucen en helt fantastisk tyngde og karakteristisk smag. Tomatpuréen må selvfølgelig ikke brænde rigtigt på, og begynder den at sidde fast i bunden af gryden kan du skrue lidt ned for varmen.

Det er blot 1-2 min tomatpuréen skal have opmærksomhed, herefter tilsættes flået tomat og krydderier, salt, sukker, (sukker er ret vigtig i tomatsaucen, men anden form for sødme som fx agavesirup vil kunne anvendes .) peber osv…

Vaniljen er ligeledes en vigtig ingrediens. Tro mig – det virker! Saucen småsimrer under låg – gerne 15-30 min.

Pinjekernecremen
Pinjekernerne tørristes på en pande til de er gyldne hvorefter alle ingredienser blendes i en blender eller minihakker, til det bliver en creme som kan smøres med en kniv. Tilsæt lidt mere vand hvis pinjekernecremen virker for tør.

Og så lasagnen!
De lange lasagneplader, som er kogt lige tilpas møre i saltet vand, lægges på et spækbræt og smøres med pinjekernecremen, herefter lægges tynde aubergineskiver som er penslet med en marinade af olivenolie og sojasauce og bagt i ovnen i ca. 15 min ved 200 grader.

Lasagnepladerne rulles og lægges i et fad. Tomatsaucen lægges hen over og retten, drysses med friskhakkede krydderurter som fx timian eller oregano samt evt. lidt rasp eller brødkrummer.

Bages i ovnen til den har fået farve og bobler indbydende – ca.10 min ved 175 grader, eller til du ikke kan vente længere med at sætte tænderne i den! ;)